Sep 26, 2023

Circulariteit in home deco

Verken je kansen in deze CIRCO track

Als bedrijf in home deco ben je continue bezig betere producten op de markt te brengen. Onderscheidende producten, waarin je eigen signatuur de hoofdrol speelt, gemaakt van de beste materialen en geproduceerd door de beste makers. Je hebt vast mijn artikel over duurzaamheid in home deco gelezen. Kortom, je hebt al stappen op het gebied van duurzaamheid gezet, of dit zit al verankerd in je missie.

En nu door
Heb je al kritisch gekeken naar de levensduur van je producten? Zijn ze eenvoudig te repareren of te demonteren? Heb je al nagedacht over het terugnemen en hergebruiken van producten? Zet je materiaal en energie echt efficiënt in? Deze vragen vormen de kern van het gedachtengoed van circulariteit – en dat gaat inderdaad wat verder dan duurzaamheid.

Wil je een eerste stap zetten richting circulair ondernemen? Wil je de kansen verkennen om je concurrentiekracht te vergroten, nieuwe waarde te creëren en nieuwe vormen van waardeketens te verkennen? Volg dan de track die ik samen met CIRCO organiseer.

Voor wie
De CIRCO-track is geschikt voor alle soorten bedrijven in woon- of tuindecoratie en woontextiel. Of je nu groot of klein bent, zelf produceert of importeert, duurzaamheid al in de praktijk brengt of nog niet: iedereen kan aanhaken. Ook als je producten buiten Europa worden geproduceerd, als je al gecertificeerde materialen gebruikt of volgens fair trade-principes werkt: iedere ondernemer kan aan de slag met circulariteit.

 

CIRCO track 2024

Programma - track van 3 dagdelen

Tijdens de track duik je eerst in het gedachtengoed van de circulaire economie. We besteden aandacht aan regelgeving rondom UPV (uitgebreide product verantwoordelijkheid) en de Ecodesign-richtlijn. Je gaat aan de slag met circulaire businessmodellen en designstrategieën. We onderzoeken de technische en commerciële haalbaarheid van je plannen en de circulaire impact. Je sluit de track af met een of meerdere plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.

Met een team van 2 personen uit je bedrijf neem je deel aan 3 trainingen van een dagdeel, en krijg je online een intake en 2 coaching sessies

IK HEB INTERESSE

Vijf redenen om mee te doen

  • verken nieuwe business kansen, vergroot je concurrentiekracht, en creëer nieuwe waarde voor je bedrijf en je klanten
  • herijk je bedrijfsvoering en bekijk hoe toekomstbestendig je bedrijf is
  • ontdek waar kansen liggen in een circulaire bedrijfsvoering, waar mogelijk in samenwerking met ketenpartners – zo worden ideeën slimmer en beter uitvoerbaar
  • bereid je voor op nieuwe wet- en regelgeving
  • draag je steentje bij aan de transitie naar een circulaire economie!

Je investering is slechts € 1000 per bedrijf, een gereduceerd tarief dat mogelijk wordt gemaakt door de provincie. Dat is ook de reden dat we willen weten in welke provincie je bedrijf gevestigd is. We gaan nog voor zomer 2024 met een groep van 8-12 bedrijven uit Gelderland en Overijssel starten, maar we zullen ook tracks opzetten in andere provincies.

Voor importeurs, groothandels of retailers in woondecoratie, tuindecoratie en/of woontextiel, gevestigd in Nederland. Per bedrijf doen twee deelnemers mee; bij voorkeur een duo van creatie (design) en commercie (sales, marketing of business development). Het is ook mogelijk om de track te volgen met ketenpartners, toeleveranciers of collega-ondernemers. Neem contact op met Irene om dit te bespreken.

Voor deze tracks voor de woonbranche is Irene aanspreekpunt. Ik breng in kaart welk soort bedrijven interesse heeft, en welke vragen en behoeften er zijn. Zo kunnen we een effectief programma samenstellen. Ik ben ook zelf aanwezig bij de track. Heb je nog vragen? Neem contact op met Irene.

Op een rijtje

  • 3 trainingen van een dagdeel
  • online intake en 2 coaching sessies
  • planning en lokatie in overleg
  • investering € 1000 per bedrijf

Neem contact op met Irene

 

Partners
CIRCO inspireert en equipeert bedrijven om te komen tot nieuwe vormen van waardeketens en het samen optrekken van creatieve en maakindustrie, van business en design. De CIRCO-methodiek is een bewezen aanpak. Inmiddels hebben meer dan duizend mensen deelgenomen aan de workshops van CIRCO.

Irene Vermeulen begeleidt bedrijven in de woonbranche bij het ontwikkelen van hun assortiment en markt. Als specialist in handmade en duurzaam design geeft ze onder meer workshops waarin bedrijven werken aan een beter en onderscheidend product voor hun doelmarkt, met verbeterde ecologische en sociale performance. Craftscurator is partner van CIRCO voor de tracks in de woondecoratie sector.

 
 
Lease je lounge bank van Cooloo
Meubels gemaakt van restmaterialen met een duurzame coating
Slaap op fairtrade en biokatoen van Yumeko
Met recycling-service van dons en matrassen
Kook in een plastic-vrije keuken met Dille & Kamille
Met tijdloze en hoogwaardige accessoires
Plant groen in een duurzame pot van Elho
Werken aan een volledig circulair productieproces
Investeer in een tweedekansje van Vitra Circle
Gerepareerde en schoongemaakte design stukken
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Verken hoe je circulariteit kunt toepassen in jouw home deco bedrijf! Neem contact op,
dan zorgen wij voor een zo effectief mogelijk programma, afgestemd op jouw behoeften.

Email Irene